Αντιμετώπιση της Ρήξης Υπερακανθίου με Αρθροσκόπηση Ώμου

//Αντιμετώπιση της Ρήξης Υπερακανθίου με Αρθροσκόπηση Ώμου

Αντιμετώπιση της Ρήξης Υπερακανθίου με Αρθροσκόπηση Ώμου

Εάν πάσχετε από ρήξη υπερακανθίου, οι καθημερινές δραστηριότητές σας μπορεί να γίνονται δύσκολες. Απλές ενέργειες που απαιτούν την ανύψωση του χεριού σας πάνω από το κεφάλι, όπως είναι το χτένισμα των μαλλιών σας, μπορεί να είναι εντελώς αδύνατες. Αν και τα συμπτώματα εξαρτώνται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού, συνήθως περιλαμβάνουν:

  • Πόνο στον ώμο όταν σηκώνετε ή χαμηλώνετε το χέρι σας
  • Πόνος όταν ασκείται πίεση στον προσβεβλημένο ώμο
  • Δυσκολία στον ύπνο λόγω πόνου στον ώμο
  • Αδυναμία ή δυσκαμψία στον τραυματισμένο ώμο

 

Η ρήξη υπερακανθίου μπορεί να προκληθεί από διαφόρους λόγους. Συχνά είναι το αποτέλεσμα της επαναλαμβανόμενης καταπόνησης του ώμου. Επίσης, ξαφνικές, δυναμικές κινήσεις που απαιτούν τη χρήση του χεριού πάνω από το επίπεδο του κεφαλιού, μπορεί να προκαλέσουν τον συγκεκριμένο τραυματισμό. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να προκληθεί λόγω της ηλικίας και της φθοράς του τένοντα με το πέρασμα του χρόνου.

Παρακάτω ο ορθοπαιδικός χειρουργός Γεώργιος Κόλλιας εξηγεί πως αντιμετωπίζεται η ρήξη υπερακανθίου με αρθροσκόπηση ώμου.

 

Τι είναι η αρθροσκόπηση ώμου;

Για να γίνει κατανοητό πως λειτουργεί η επιδιόρθωση της ρήξης υπερακανθίου με αρθροσκόπηση ώμου είναι σημαντικό να εξηγήσουμε τι είναι η αρθροσκόπηση. Η αρθροσκόπηση ώμου είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία διάφορων παθήσεων του ώμου. Μέσω μία οπής 5 χιλιοστών ο ορθοπαιδικός χειρουργός εισάγει στον ώμο μία κάμερα έτσι ώστε να μπορεί να εξετάσει προσεκτικά την άρθρωση. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάποια πάθηση, εισάγει μέσα από 2 οπές 5 χιλιοστών τα κατάλληλα χειρουργικά εργαλεία και επιδιορθώνει την βλάβη.

 

Πότε συνίσταται η αρθροσκόπηση ώμου κατά τη ρήξη υπερακανθίου;

Δε συστήνεται σε όλες τις ρήξης υπερακανθίου η χειρουργική αντιμετώπιση. Τα πρώτα στάδια αντιμετώπισης της ρήξης είναι συνήθως συντηρητικά. Η αρθροσκόπηση του ώμου συνίσταται όταν έχει αποτύχει η συντηρητική θεραπεία και τα συμπτώματα επιμένουν. Επίσης, αν ο τραυματισμός είναι οξύς τότε η αρθροσκόπηση ώμου είναι μονόδρομος. Η αρθροσκοπική επιδιόρθωση της ρήξης υπερακανθίου προσφέρει περισσότερα οφέλη από την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση ανοιχτού ώμου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Λιγότερες επιπλοκές
  • Λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο
  • Ταχύτερος χρόνος αποκατάστασης

Η αρθροσκοπική διαδικασία συνήθως σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην εργασία, τον αθλητισμό και τις καθημερινές δραστηριότητες γρηγορότερα από τη συμβατική χειρουργική επέμβαση.

 

Τι χρονικό διάστημα απαιτείται για την αποκατάσταση μετά την αρθροσκόπηση;

Το χρονικό πλαίσιο ποικίλλει και εξαρτάται από το μέγεθος και τη βαρύτητα της ρήξης που επισκευάστηκε. Μετεγχειρητικά ακολουθείται ένα εξατομικευμένο πλάνο αποκατάστασης με φυσικοθεραπείες για την ανάκτηση της δύναμης και του εύρους κίνησης του ώμου.

Οι καθημερινές σας δραστηριότητες δεν χρειάζεται να περιορίζονται από τον πόνο μιας ρήξης υπερακανθίου. Κλείστε το ραντεβού σας με τον εξειδικευμένο ορθοπαιδικό χειρουργό Γεώργιο Κόλλια για ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.

2021-04-05T16:00:51+03:005 Απριλίου, 2021|Blog|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αντιμετώπιση της Ρήξης Υπερακανθίου με Αρθροσκόπηση Ώμου